Eerste update van de voorzitter

Beste DOS-WK-ers,


In navolging van Paul van der Kraan, Algemeen Directeur van FC Twente, leek het ons ook goed om regelmatig met een informatieve column over het wel en wee van ons geliefde DOS-WK te komen. Hierbij dan de première. Driewekelijks, dezelfde frequentie waarin het bestuur vergadert, zal ik moeite doen om dit stuk voor jullie te schrijven.


Communicatie

Communicatie is sowieso iets waar we afgelopen weken veel gedachten over hebben laten gaan. O.a. binnen de nieuwe bestuursportefeuille Blauw werken we aan een “communicatiematrix” die verduidelijkt welke berichten het beste via welke media verzonden kunnen worden.

Hierbij wordt ook gekeken naar het eventueel meer gebruiken van bv. de KNKV Sportlink app en het TV scherm in ons Trefhoes. Daarop kunnen we bv. mededelingen, wedstrijdprogramma’s, kantinediensten, aankondigingen van activiteiten en vacatures afbeelden.

Naast dit alles wordt op dit moment ook gewerkt aan een aantal (kleine) feedbackpunten die wij hebben ontvangen over onze nieuwe website. Deze is nog niet zo lang geleden gelanceerd en de “look en feel” bevalt iedereen erg goed. Een evaluatie om verdere verbetering en bv. het weer inrichten van een Nieuwsbrief is echter altijd goed.


Groei

Het belang van een hoog ledenaantal hebben we al vaak benadrukt. Het zorgt er o.a. voor dat we minimaal 2 teams per leeftijdscategorie hebben zodat we iedereen korfbal op zijn of haar niveau kunnen bieden. Bij krapte zie je dat er soms lastige keuzes gemaakt moeten worden qua teamindeling, zoals bij ons nu door het ontbreken van teams in de B groep.

Onze uitgangspositie qua ledenaantal is prima, ook in vergelijking met andere verenigingen in de regio. Afgelopen bestuursvergadering konden er ook weer 4 nieuwe leden gemeld worden. Ga zo door!


Koffietafel

Op zaterdag 24 september jl. speelden DOS-WK 1 en 2 thuis tegen Amicitia en KVZ. Daarbij waren voor de derde maal onze oudere leden uitgenodigd bij de Koffietafel. Ik vind het prachtig om te zien hoe wij zonder al te veel complexiteit een gezellige middag in ’t Trefhoes kunnen verzorgen. Even bijpraten, wat nieuwtjes horen en een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij. Een prachtige activiteit op de agenda van DOS-WK. We kijken uit naar de vierde versie in het voorjaar.


Schoolkorfbal

Op woensdagmiddag 28 september vond het schoolkorfbaltoernooi plaats. O.a. op de velden van DOS-WK doen de Enschedese basisscholen hieraan mee. Dit toernooi is al zo oud als de weg naar Rome, maar voor de korfbalwereld van essentieel belang. Vele kinderen maken hier kennis met onze sport die ook nog eens bij hen om de hoek zit. Volgens mij moeten we schoolkorfbal blijven koesteren en onderzoeken hoe we hierdoor nog meer verbinding kunnen maken met de basisscholen rondom ons veld. Suggesties zijn van harte welkom.


G-Korfbal en Nationaal Sportakkoord

Op donderdagavond 22 september bezocht ik de bijeenkomst over het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord in de Grolsch Veste, georganiseerd door Sportaal. Tijdens een goed bezochte en dito georganiseerde avond werd geïnformeerd en tot actie aangespoord op de 5 thema’s binnen dit akkoord:

1. Inclusief sporten en bewegen

2. Duurzame sport- en beweeginfrastructuur

3. Gezonde leefstijl

4. Vitale sport- en beweegaanbieders

5. Van jongs af aan vaardig in bewegen


Voor DOS-WK heb ik die avond een plan in kunnen dienen voor het verder verstevigen èn uitbreiden van onze groep G-Korfballers. Met trots kan ik jullie informeren dat we een week later het OK voor dit plan kregen en we een mooi bedrag tegemoet kunnen zien om het uit te voeren. Ik ben erg blij dat we geholpen worden zodat DOS-WK ook deze doelgroep de mogelijkheid kan bieden om te bewegen en samen plezier te hebben.


‘t Trefhoes

Jullie hebben vast gemerkt dat we wat aanhoudende problemen hebben met de riolering van ’t Trefhoes. Herhaaldelijk zijn er firma’s bij geweest om verstoppingen te verhelpen. Er wordt onderzocht waar de exacte oorzaak zit zodat we dit hopelijk spoedig kunnen verhelpen.

Een ander aandachtspunt is het dak op onze kantine. We weten dat dit zijn beste tijd heeft gehad en dat we een keer vastzitten aan vervanging. Binnen onze facilitaire groep wordt gekeken naar de mogelijkheden om prijsgunstig tot een langdurige oplossing te komen.

Onlangs zijn de vluchtdeuren in de kantine vervangen door nieuwe kunststofdeuren. Naast dat deze onderhoudsarm zijn, zorgt dit nieuwe kozijn ook voor minder tocht en bovenal is de vluchtdeur weer functioneel.

Net als thuis maken we ons in ’t Trefhoes zorgen over onze gasrekening. Omdat we een riant aantal zonnepanelen op het dak hebben, is elektra een mindere zorg. We kijken voor vergaderingen in de winterperiode o.a. naar het verwarmen van de bestuurskamer met een elektrisch kacheltje en overwegen een kleine energievergoeding aan commissies die bij iemand thuis vergaderen.

Een andere zorg is de toename van “kaartjes” achter de bar van bezoekers die, om wat voor reden dan ook, hun bestelling niet direct af kunnen rekenen. Deze ongewenste trend willen we absoluut tegengaan door geen “kaartjes” meer te accepteren maar alleen nog directe betaling.


Sponsoring

De Rabo ClubSupport actie is teneinde. Hopelijk hebben velen van jullie een stem voor DOS-WK uitgebracht en kunnen we een leuk bedrag tegemoet zien. Evenzo het Clubwassen bij Perfect Carwash op zaterdag 1 oktober. Hopelijk hebben jullie de auto weer mooi schoon en DOS-WK de verenigingskas mooi bijgevuld.

Komende weken heeft onze Sponsorcommissie diverse afspraken staan met bestaande en potentiële sponsoren. Hopelijk komen we hier tot mooie nieuwe afspraken zodat we de plannen met ons DOS-WK verder uit kunnen rollen. Naar verwachting zullen wij in de volgende update een nieuwe sponsor bekendmaken.


Kampioenen

Op zaterdagochtend 1 oktober was ik als jeugdwedstrijdleider getuige van het eerste kampioenschap binnen DOS-WK. Met een afgetekende 12-0 overwinning op Groen Zwart wist DOS-WK E3 de medailles binnen te slepen. Klasse E3! Houd het programma en de standen komende weken goed in de gaten: er zijn meer kampioenen in aantocht.


Tsjechië

En dan tot slot de trip waar 30 DOS-WK-ers zich al langere tijd op verheugen. Op zaterdag 15 oktober vertrekt de bus rond 22:00 uur ’s avonds vanaf ’t Trefhoes richting Prostějov voor een week pure korfbalpromotie bij onze Tsjechische korfbalvrienden. Ik wens alle deelnemers alvast een prachtige week!


Good goan!


René Gelderman

voorzitter