Najaarscompetitie bijna ten einde

De najaarscompetitie is voor de meeste teams gespeeld. Enkele teams (MW1, A2 en E2) hebben nog één of meerdere wedstrijden te spelen. De teams 1, 2 en A1 uitkomend in het wedstrijdkorfbal spelen ook nog één of twee wedstrijden alvorens de zaal wordt opgezocht. Tijd voor een korte terugblik en vooruit kijken richting zaalcompetitie.


DOS-WK 1 speelt dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd weer in de 1e klasse. Een poule waarin het lijkt dat iedereen van iedereen kan winnen en waar de vorm van de dag beslissend is voor de uitslag van de wedstrijd. Na zes wedstrijden bezet DOS-WK een zesde plaats met nog twee wedstrijden te spelen voor de start van de zaalcompetitie. De eerst komende thuiswedstrijd is tegen stadgenoot NRC’22. Deze wedstrijd wordt dinsdagvond 25 oktober 2022 op eigen terrein gespeeld, aanvang 20.30 uur.


DOS-WK 2 speelt veelal tegen teams met meer korfbalervaring en komt tegen de top drie vaak net één of twee doelpunten tekort om punten bij te schrijven. Echter het seizoen is nog lang en een eindklassering bij de beste twee in de poule betekent promotie naar de reserve tweede klasse. In de laatste twee wedstrijden voor de zaalcompetitie speelt het tweede team nog tegen Juventa (donderdagavond 27 oktober, aanvang 20.30 uur) en Apeldoorn.


Het derde team eindigt op een meer dan keurige tweede plaats in haar poule. Het wist als enige in haar poule kampioen Blauw Zwart 4 een punt afhandig te maken. Enkele wedstrijden kenden een spannende slotfase waarbij met een beetje geluk het aantal punten hoger was geweest.


DOS-WK 4 speelt dit voor het eerst in de zaterdagcompetitie. Het treft hier tegenstanders die een maat te groot zijn voor dit ervaren team. Met nog één wedstrijd te spelen staat het puntloos onderaan, wat gelukkig geen invloed heeft op de sfeer in het team.


A1 komt uit in de tweede klasse van het wedstrijdkorfbal. Onder leiding van Alex en Martin wordt er hard gewerkt om spelpatronen in te slijpen. Goede periodes in wedstrijden worden afgewisseld met mindere periodes. Werken aan stabiliteit is hierin belangrijk en dan komen meer punten vanzelf.


DOS-WK A2 heeft het zeer zwaar in haar poule. Voor de zaalperiode speelt deze ploeg nog twee wedstrijden. Mogelijk kan de ploeg hier nog een goed resultaat behalen. Voor de komende zaalcompetitie is er een verzoek ingediend om dit team in een andere poule met andere teams in te delen.


C1 werd kampioen in haar klasse. Vanaf de eerste wedstrijd was duidelijk dat de twee wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van HKC doorslaggevend waren voor het kampioenschap. Door één wedstrijd van HKC te verliezen en één te winnen mochten beide ploegen aanspraak maken op het kampioenschap. Zowel het team als individuele spelers en speelsters laten een mooie ontwikkeling zien.


DOS-WK C2 is een team in opbouw. Alle spelers komen uit de D.  Een aantal mogen zelfs nog spelen in de D-jeugd. Het is wennen aan een grotere bal en een hogere korf. De vooruitgang is zichtbaar. Tijdens de komende zaalcompetitie treft het andere tegenstanders. Benieuwd naar de ontwikkeling onder leiding van Lieke en Remco.


DOS-WK D1 bestaat inmiddels uit tien kinderen. Tijdens de najaarscompetitie kwam dit team uit in het één-vakskorfbal. Door een flinke aanwas van leden speelt dit team tijdens de zaalcompetitie in het twee-vakskorfbal. Een mooie ontwikkeling waarbij het waarschijnlijkheid tegenstanders treft die meer aan elkaar gewaagd zijn.


DOS-WK E1 behaalde het kampioenschap in haar klasse. Met gemiddeld zestien gescoorde doelpunten per wedstrijd heeft dit team echte schutters. In de zaal treft dit team enkele andere tegenstanders waaraan het zich mag gaan meten.


E2 heeft nog één wedstrijd te spelen. Bij winst speelt het zich in de middenmoot van een poule van zeven. Een prima prestatie van dit team onder leiding van Chantal en Jay.


DOS-WK E3 wist de maximale score van twaalf punten te halen uit zes wedstrijden. Met slechts vier tegendoelpunten werd dit team dan ook kampioen in haar klasse. Een prima prestatie van dit team. Tijdens de zaalcompetitie zal men waarschijnlijkheid andere, mogelijk betere, teams treffen. Goed voor de ontwikkeling van deze spelers en speelsters.


Ook F1 wist de maximale score van twaalf punten uit zes wedstrijden te halen. Het scoorde maar liefst 100 doelpunten. Tijdens de aankomende zaalcompetitie treft het een aantal andere tegenstanders. Benieuwd hoe dit team zich gaat ontwikkelen.


DOS-WK F2 heeft lang gestreden voor het kampioenschap maar kwam aan het eind net iets tekort. Mooi om te zien hoe deze jonge korfballers wedstrijd na wedstrijd ontwikkelen. In november spelen zij hun eerste korfbalwedstrijd in de zaal.


DOS-WK F3

De afgelopen maanden hebben zich meerdere jeugdleden aangemeld bij onze vereniging. Een mooie ontwikkeling waar wij als vereniging trots op mogen zijn. Hierdoor is mogelijk om DOS-WK D1 in te schrijven in het twee vaks korfbal en een derde F-team toe te voegen. Deze aanwas van leden past bij de ambitie van DOS-WK  om in iedere leeftijdscategorie minimaal twee teams in competitie te hebben. Alleen op deze manier zijn we in staat om iedereen een goede plek te beiden.

Trainersbegeleiding

Sinds een aantal weken hebben we bij de jongste jeugdteam (D-, E- en F) de beschikking over een trainersbegeleider in de persoon van Rindert Nauta. Rindert heeft veel ervaring in het trainen en begeleiden van kinderen. DOS-WK is van mening dat het goed voor zijn trainers/coaches moet zorgen. De trainer/coach speelt een cruciale factor in het sportplezier van onze jeugdleden. De rol van de trainersbegeleider is onze trainer-coaches te helpen bij de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze korfbal leren? Maar vooral: hoe zorg je voor het plezier bij de sporters?  Wij wensen Rindert veel succes in deze belangrijke rol.      

Korfbalfit

Sinds enkele weken heeft de korfbalfit groep een nieuwe trainer. Jesper Venneman is student aan het ROC van Twente, opleiding sport. Iedere dinsdagavond begeleid Jesper deze groep met een programma bestaande uit korfbaloefeningen aangevuld met andere beweegactiviteiten. Ook interesse in korfbalfit? Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Start zaalcompetitie

De eerste speelronde van de zaalcompetitie is op zaterdag 26 november 2022. De zaaltrainingen starten op dinsdag 8 november 2022 volgens onderstaand schema.


Diekmanhal

Bonhoeffer

‘t Zwering

Helmerhoek


dinsdag

donderdag

dinsdag

donderdag

donderdag

F1 – F2 – F3

18.00-19.00

18.00-19.00
E1 – E2 – E3

18.00-19.00

18.00-19.00
D1

18.00-19.00

18.00-19.00
C1 – C2

19.00-20.00

19.00-20.00
A1 – A2

20.00-21.00

20.00-21.00
4

21.00-22.00

3
20.00-21.00


1 – 2

21.00-22.30

21.00-22.30
KorfbalFit20.00-21.00Vrije training senioren21.00-22.00
Oefenwedstrijden

Ter voorbereiding op de zaalcompetitie worden de volgende oefenwedstrijden gespeeld. Het is nog niet gelukt om voor alle jeugdteams een oefenwedstrijden te organiseren. Hier wordt nog aan gewerkt. Alle oefenwedstrijden worden buiten Enschede gespeeld omdat de Diekmanhal op beide data niet beschikbaar is in verband met andere sportactiviteiten.

Zaterdag 12 november
09.30

Devinco E2

DOS-WK E3

Deventer

10.30

Devinco D2

DOS-WK D1

Deventer

13.30

Toernooi DOS-WK 1 & 2

Dronten

Donderdag 17 november
n.n.b.

Achilles 2

DOS-WK 2

Almelo

21.00

DOS-WK 1

Achilles 1

Enschede

Zaterdag 19 november
10.15

Achilles E1

DOS-WK E1

Almelo – Sluiskade

10.15

Achilles E2

DOS-WK E2

Almelo - Sluiskade

n.n.b.

AKC / Amicitia D3

DOS-WK D1

Vriezenveen (onder voorbehoud)

11.00

Amicitia C1

DOS-WK C1

Vriezenveen

12.00

HKC F1

DOS-WK F1

Hengelo

16.00

HKC A1

DOS-WK A2

Hengelo

14.45

Duko A1

DOS-WK A1

Duiven

18:30

Animo 2

DOS-WK 2

Geldermalsen

20:00

Animo 1

DOS-WK 1

Geldermalsen

Namens de commissie korfbal,

Jan Willem Koops