Zaalcompetitie nadert ontknoping

De zaalcompetitie nadert zijn einde. De meeste teams hebben nog zo’n drie wedstrijden te spelen waarna de balans kan worden opgemaakt. Er is nog veel te winnen tijdens deze laatste competitiewedstrijden. DOS-WK F3 is de eerste zaalkampioen, DOS-WK 1 & 2 hebben zich gehandhaafd in de hun klasse, en enkele jeugdteams maken nog kans op het kampioenschap. Maar het belangrijkste is dat we spelers en speelsters zien die plezier hebben en zich week na week ontwikkelen tot betere korfballers (m/v). Mooie voorbeelden hiervan zijn de spelers en speelsters van DOS-WK C2 en DOS-WK D1.


In de maanden januari en februari hebben weer de selectietrainingen plaats gevonden voor de regionale talenten teams. Cas Woldering heeft deelgenomen aan de selectietrainingen voor het RTC Oost U17. Helaas is Cas niet gekozen maar neemt de opgedane ervaring mee in het vervolg van zijn korfballoopbaan. Rosalie Klompenmaker, Isabel Nijmeijer, Amber Verveld, Max Lamers, Milan Pikula en Nout Koops namen deel aan de selectietrainingen voor RTC Het Oosten U15 in Zutphen. Na drie trainingen zijn Milan en Nout gekozen voor het talenteam en zullen zij dit kalenderjaar meerdere keren met dit team trainen en toernooien spelen.


Zaterdag 22 april worden de wedstrijden op het veld weer hervat. Met uitzondering van de eerste twee seniorenteams en DOS-WK A1 worden alle teams in een nieuwe poule ingedeeld. Om te komen te komen tot een goede en evenwichtige poule indeling hanteert het KNKV een puntenscore. Hoe de poule indeling tot stand komt is na te lezen op: https://www.knkv.nl/competition/uitleg-puntenscore/


Maar ook de inbreng van de verenigingen is hierbij van belang. Als commissie korfbal kijken we nauwgezet naar de resultaten van de teams en ontwikkeling van individuele spelers. Om dit goed te kunnen beoordelen worden veel trainingen en wedstrijden van de teams bekeken. Ook trainers-coaches worden, indien nodig, geraadpleegd. Op basis van deze informatie heeft de commissie besloten om voor de voorjaarscompetitie een aantal wijzigen door te voeren.


C1 naar wedstrijdkorfbal

DOS-WK C1 gaat tijdens de voorjaarscompetitie in de wedstrijdkorfbal competitie spelen. Naar verwachting krijgen de spelers en speelsters meer tegenstand die hun korfbalontwikkeling positief zal beïnvloeden. Deze ploeg heeft tijdens de zaalperiode al een tweetal oefenwedstrijden gespeeld tegen teams die uitkomen op dit niveau met een meer dan verdienstelijk resultaat.


Uitbreiding aantal E-teams

DOS-WK E1 strijdt samen met de leeftijdgenoten van Olympia ’22 om het kampioenschap en zijn samen veruit de beste in hun poule. Aangezien de spelers en speelsters van E1 na de zomervakantie in de D-jeugd gaan spelen is overwogen om al in de voorjaarscompetitie in de D te gaan spelen. Echter de reisafstanden waren van dien aard dat E1 in de voorjaarscompetitie als E-team blijft uitkomen.


DOS-WK F1 is veruit het beste team in haar poule getuige het gemiddelde van ruim 16 doelpunten per wedstrijden. Deze F1 spelers en speelster ervaren nu te weinig weerstand waardoor de commissie besloten heeft dit team in zijn geheel voor de voorjaarscompetitie op te geven als een E-team. Ook voor de kinderen in dit team geldt dat zijn na de zomervakantie in ieder geval in deze leeftijdscategorie gaan spelen.


Deze keuze betekent dat DOS-WK de voorjaarcompetitie gaat spelen met vier E-teams ( DOS-WK F1 zaal wordt DOS-WK E4 voorjaar veld) en 2 F-teams (F2 zaal wordt F1 voorjaar veld, F3 zaal wordt F2 voorjaar veld). Op basis van de verkregen punten, opgebouwd uit de resultaten van vorige competities, correctiepunten en overige factoren waaronder leeftijd probeert het KNKV zoveel mogelijk teams bij elkaar in te delen van gelijke sterkte.


De eerste competitieronde van de voorjaarscompetitie is zaterdag 22 april. In de eerste week van april zal het wedstrijdprogramma voor alle teams zichtbaar zijn in de KNKV-app. De eerste trainingen op veld starten op dinsdag 11 april volgens onderstaand schema:Wij wensen alle teams veel succes en plezier tijdens de slotfase van deze zaalcompetitie.


Commissie korfbal: Arine, Hillie, Marquerette, Mandy & Jan Willem (email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)