Verenigingsupdate

Beste DOS-WK-ers,


Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging. Kort na iedere bestuursvergadering houden we hiermee de vereniging op de hoogte van enkele zaken die over de bestuurstafel zijn gekomen.


Enschede en de binnensport

Sinds de laatste update is het zaalseizoen voor de korfballers weer in volle gang. Er is afgelopen weken veel te doen geweest over de beschikbare ruimte voor binnensport in onze stad. De Discussienota “Sporten, Spelen en Bewegen in Enschede” staat vol met prachtige plannen om de inwoners van Enschede, van jong tot oud, regelmatig aan het sporten, spelen en bewegen te krijgen. In andere rapporten wordt echter al bijna een decennium lang gerapporteerd dat er normatief een tekort is van tenminste 3,5 sporthallen. Dit strookt niet met elkaar. Diverse binnensportverenigingen, waaronder DOS-WK, hebben daarom op maandagavond 20 november jl. de Raadsvergadering bijgewoond en van zich laten horen.


Er is vanuit Sportaal nog wel een verzoek m.b.t. de sporthal dat ik graag bij onze leden aankaart. Dit is ook in het belang van onze sporters. Zorg ervoor dat je bij het betreden van de sporthal altijd speciaal schoon schoeisel voor het sporten bij je hebt. Te vaak lopen mensen met “gewone” schoenen de sportvloer op, waardoor deze zanderig en glad wordt. Dank voor jullie medewerking.


Groei

Afgelopen bestuursvergadering kon ons secretariaat melden dat er wederom 5 nieuwe aanmeldingen ontvangen zijn sinds de vorige bestuursvergadering. Het blijft dus goed gaan met de groei van ons DOS-WK.


Tijd … voor Beleid

Tijdens de laatste beleidsmeeting zijn 2 onderwerpen benoemd waar we nader mee aan de slag gaan. Het eerste betreft “De blauwe draad”, oftewel het “handboek” dat vastlegt hoe het korfbal binnen DOS-WK gespeeld, geleerd en getraind/gecoacht wordt. Een groepje vrijwilligers buigt zich hierover voor verschillende leeftijdscategorieën.


Daarnaast blijft groei en werving belangrijk. Hierin zijn we afgelopen jaren redelijk succesvol. Om dit succes goed te begrijpen, vast te houden of misschien zelfs uit te bouwen, zitten we op 11 december met enkele betrokkenen om tafel.


Grote Club Actie

De Grote Club Actie zit erop en het resultaat is bekend … en wat een groot succes is dit voor DOS-WK geworden. Het spaardoel is nieuwe trainingsjacks voor de gehele DOS-WK jeugd. De hoop was om hier min. € 2.500,- voor op te halen. En … hou je vast … het resultaat is uiteindelijk € 3.326,40. Een geweldig resultaat!
https://doswk.nl/our-news/uitslag-en-uitreiking-grote-clubactie


Activiteiten

Het bruist volop bij DOS-WK. Sinds de laatste bestuursvergadering is er weer veel leuks gebeurt en staat het nodige op de kalender. Zo was er op 24 november de Bierproeverij. In een drukbezocht Trefhoes werden, onder deskundige leiding van een bierdeskundige van Proeflokaal België, 6 bijzondere biertjes geproefd. Een week later maakten De Sint en zijn pieten hun opwachting voor maar liefst 55 lieve DOS-WK kinderen. Wat een gezellige drukte was dat. Aansluitend dobbelde de oudere jeugd nog om leuke cadeaus.


Spoedig zitten we met z’n allen onder de kerstboom en aan de oliebollen, waarna we op vrijdag 5 januari de Nieuwjaarsreceptie vieren. Ik hoop u allen dan te mogen begroeten.


Stadsderby weekend

Aankomend weekend staan er tien DOS-WK wedstrijden in Enschede op het programma, de helft daarvan zijn stadsderby's:


  • 10:45 Ons Clubje 2 - DOS-WK 3
  • 11:00 DOS-WK F2 - DOS-WK F3
  • 11:00 DOS-WK F1 - Olympia F1
  • 11:00 DOS-WK E2 - Centrum E1
  • 11:00 NRC'22 B1 - DOS-WK B1
  • 12:00 DOS-WK D2 - Avereest D1
  • 13:00 DOS-WK C2 - NRC'22 C2
  • 14:05 DOS-WK 4 - Amicitia 4
  • 15:25 DOS-WK 2 - NRC'22 C2
  • 16:50 DOS-WK 1 - NRC'22 C1

Komt naar de Diekmanhal (DOS-WK drie speelt in de Brug!) om onze teams aan te moedigen dan maken we er samen een gezellige sportieve dag van.


Een gezellig dagje Enschedees korfbal!


’t Trefhoes in de steigers

Terwijl wij in de sporthallen zitten, staat ons Trefhoes in de steigers. Na het vervangen van de meterkast wordt nu volop gewerkt aan het renoveren van het dak, het vernieuwen van de voegen en het plaatsen van kunststof kozijnen. Dit alles zorgt ervoor dat ons thuis weer verder verduurzaamt is en klaar is voor de toekomst. Na het zaalseizoen kunt u allemaal het resultaat bewonderen. 

Trainerscarrousel

Zoals ieder jaar begint de trainerscarrousel richting de jaarwisseling weer te draaien. Bij DOS-WK is het enkele seizoenen mooi stabiel geweest met hoofdtrainer Ruben Burchartz aan het roer. In goed overleg zal hij, na 4 seizoenen bij ons actief te zijn geweest, zijn ambities verder vormgeven bij een andere vereniging. Met de doelen om ons dit seizoen in de zaal en op het veld nog te handhaven, kunnen we terugkijken op een mooie tijd samen.

De Commissie Korfbal zal spoedig om tafel zitten met de spelersraad van de selectie om tot het profiel van een opvolger voor Ruben te komen.


Trainer/coaches: bedankt!

Afgelopen speelronde was er een aangename verrassing voor alle trainer/coaches van DOS-WK. Via de Commissie Korfbal had De Sint voor iedereen een leuke attentie. Trainer/coaches: bedankt voor alle uurtjes leuke training en goede coaching. En … ga zo door!


SportLink App

Vele DOS-WK leden gebruiken de SportLink app: het appje waarin je het programma, uitslagen, standen teams en spelers/sters kunt zien. Ook de afhandeling van de wedstrijden gebeurt hierin middels het digitale wedstrijdformulier. Het is mogelijk om deze app verder uit te breiden en specifieker te maken voor je eigen vereniging. Naast de huidige functies komen er dan zaken bij als trainings- en vertrektijden, vrijwilligerstaken (bv. kantinediensten, rijschema’s, etc.), gerichte communicatie naar teams en ouders, etc. Het bestuur is deze mogelijkheden al enige tijd aan het verkennen en op dit moment een daadwerkelijke introductie hiervan aan het voorbereiden. U hoort hier spoedig meer over.Good goan!


René Gelderman

voorzitter