In Memoriam: Bram Nijenhuis

Bram NijenhuisAfgelopen maandag 27 maart bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Bram Nijenhuis, na een kort ziekbed is overleden. Bram is 79 jaar geworden.

 

Om te beginnen is het meest opmerkelijke misschien wel dat Bram, die ruim 40 jaar lid was van onze vereniging, zelf nooit binnen de lijnen heeft gestaan. En dan toch zoveel liefde voor de korfbalsport en voor onze vereniging. Hierin had Alie Scholten, op wie Bram ooit verliefd werd en uiteindelijk mee trouwde, natuurlijk een grote rol. Alie Nijenhuis-Scholten is ons helaas jaren geleden al veel te vroeg ontvallen.

 

Samen met zijn zeer getalenteerde liefde, en een team vol andere grote korfbaltalenten, reisde Bram regelmatig mee naar de verre uitwedstrijden om ten strijde te trekken tegen tegenstanders als Westerkwartier, Luto, Blauw Wit en Allen Weerbaar. Zij vreesden de korfballertoppers uit Enschede, met altijd die trouwe supporter bij zich: Bram.

 

In de DOS tijd werd Bram ook steeds meer betrokken en actiever binnen de vereniging. Zeer lange tijd hielp hij bij de wekelijkse aanmaak van het clubblad de “DOS Editie” en gaf hij jarenlang training aan de teams DOS 3 en DOS 4. Vermoedelijk vanuit zijn werk bij Tubantia, had Bram een voorliefde voor archiveren en publiceren. Mede daardoor was hij de grote kracht achter de jubileumboeken bij 60 jaar DOS en 75 jaar DOS. Op onze website vindt u de digitale versies van deze prachtige boeken.

 

Bram verleende vele hand- en spandiensten binnen DOS. Zo was hij onder andere betrokken bij de jubileumactiviteit waarbij korfballers uit Papua Nieuw Guinea te gast waren en vervulde hij ook jaarlijks een rol bij het grootse 12 Provinciën Toernooi, heden ten dage bekend als het E.J. de Man Toernooi.

 

Ten tijde van de fusiebesprekingen tussen DOS en Wesselerbrink had Bram zitting in het DOS bestuur. Hij heeft het ontstaan van ons huidig DOS-WK daarmee van dichtbij meegemaakt en is altijd trouw gebleven aan zijn club. Zo had hij ook bij DOS-WK weer zitting in het bestuur, hielp mee met het onderhoud en vond zijn ontspanning op de donderdagavond met het spelen van Jeu de boules naast ‘t Trefhoes. Afgelopen jaren genoot hij ook volop van het nieuwe initiatief van De Koffietafel.

 

Met Bram is een prachtig man heengegaan. Hij had altijd wat te vertellen, altijd wel een nieuwtje en was op zijn manier trots zijn op de mensen die goed deden voor zijn cluppie. Wij wensen Patrick en Annemieke en kinderen, en Marcel en Sheila en kinderen veel sterkte bij dit verlies.


René Gelderman

Voorzitter