Verenigingsupdate

Beste DOS-WK-ers,


Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging. Kort na iedere bestuursvergadering houden we hiermee de vereniging op de hoogte van enkele zaken die over de bestuurstafel zijn gekomen. Het bestuur kwam op 17 april jl. bij elkaar.


De Blauwe Draad

Tijdens de Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van juni 2023 is door het bestuur voorgesteld om een impuls te geven aan het korfbaltechnische beleid van onze vereniging. Doel van het korfbaltechnische beleid is om structuur aan te brengen in het aanleren van korfbalvaardigheden gedurende de gehele jeugdopleiding (van de F-jeugd tot en met de A- jeugd). Het plan, De Blauwe Draad (afgeleid van de “rode draad” en verwijzend naar onze clubkleur), gaat trainers een houvast bieden aan onderwerpen die gedurende het korfbalseizoen aanbod moeten komen met als doel het aanleren en verbeteren van korfbalvaardigheden waarbij plezier en successen vieren hand-in-hand gaan.


In het najaar van 2023 is er een projectgroep geformeerd die voortvarend van start is gegaan. Per leeftijdscategorie (A t/m F) is er gekeken naar welke vaardigheden moeten worden getraind en wordt er nagedacht hoe de blauwe draad tijdens trainingen en wedstrijden in de praktijk kan worden gebracht. Het begeleiden van jeugdtrainers zal worden geïntensiveerd en het aantal bijeenkomsten waarbij kennis wordt gedeeld zal fors worden uitgebreid.

Na een periode van forse groei in ons jeugdledenaantal zullen we de komende seizoenen nog meer gaan inzetten op ontwikkeling van de korfbalvaardigheden.


’t Trefhoes nog heel even in de steigers

De weersomstandigheden en een technische tegenvaller zorgen ervoor dat we nog steeds aan de laatste loodjes werken. Het voegen is hierdoor wat vertraagd en bovendien zal het muurtje van ons terras ook opnieuw gevoegd gaan worden: dit had nl. enkele slechte plekken.

Van onze entree bleek de overkapping in zeer slechte staat. Het rotte timmerwerk zal eerst vervangen moeten worden alvorens we de beplating en de daktrim mooi af kunnen werken.

Nog heel even, en ’t Trefhoes is aan de buitenkant weer klaar voor de toekomst.

Voor de binnenkant hebben we ook plannen! Een deel van de opbrengsten van het doen van kantinediensten in de Diekmanhal willen we in gaan zetten om het interieur van ’t Trefhoes weer eens op te frissen. Bent u creatief en/of handig: meld u dan aan om ons hierbij te helpen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Tsjechiëreis 2024

Prostějov … here we come. Het lijkt nog ver weg, met het is zo weer Herfstvakantie 2024. Afgelopen vrijdagavond 12 april jl. was er een informatieavond voor de beoogde kinderen en ouders. Er is uitleg gegeven over de doelstelling en het programma van de reis. Voor verdere vragen kunt u te allen tijde terecht bij de reisleiding: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


Ouderinformatieavond

Op dinsdagavond 2 april jl. hadden we wederom een Ouderinformatieavond. Zo’n 10 ouders van recent lid geworden jeugdleden zaten in ’t Trefhoes en ontvingen informatie over korfbal in zijn algemeenheid en DOS-WK in het bijzonder. Een nuttige en leuke sessie.


Activiteiten

DOS-WK went AHOY. Het was weer een mooie trip. Met een volle bus DOS-WK-ers vertrokken we naar Rotterdam om de beide finales te gaan kijken. Felicitaties aan DVO/Transus en PKC/Vertom voor het winnen van resp. de junioren- en seniorenfinale.


Op zaterdag 20 april beleefde ons G-team een supermooie dag. Al vroeg stapten we in de auto’s om naar Juventa Hardenberg af te reizen. Na een spannende wedstrijd stond er uiteindelijk een terechte  5 – 5 einduitslag op het scorebord. Na wat drinken en een frietje keerden we, moe maar voldaan, met z’n allen huiswaarts. Een topdag met een groep toppers.


Op vrijdag 26 april as. ontvangen we maar liefst 3 basisscholen op onze accommodatie voor de jaarlijkse Koningsspelen. Een mooie happening met een oranje tintje.


Op woensdag 15 mei organiseert DOS-WK een Giga Kangoeroe Dag. Ook dit zal een drukte van jewelste worden met meerdere basisscholen op onze accommodatie. Naast alle vertier en gezelligheid is het een mooie manier om kennis te maken met de korfbalsport in zijn algemeen en met DOS-WK in het bijzonder.


15 juni is al eerder genoemd: leden en ouders: SAVE THE DATE!


En na de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering op woensdagavond 19 juni gaat onze jeugdafdeling gezellig op Jeugdkamp op 28/29/30 juni.


Seizoen 2024/2025 in aantocht

Ondanks dat we nog volop in het seizoen 2023/2024 zitten, wordt er op verschillende plekken al vooruit gekeken en voorbereidingen getroffen voor het nieuwe seizoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het E.J. de Man Toernooi, AvaTarZ Jeugdtoernooi, de ploegenindelingen en de voorbereidende trainingen en oefenwedstrijden. Mocht u voornemens zijn om uw lidmaatschap van DOS-WK voor dit seizoen te wijzigen of op te zeggen, verzoeken wij u dit uiterlijk op 4 mei as. te doen. Natuurlijk zien wij het liefst nieuwe aanmeldingen: deze kunnen wij op ieder moment in het seizoen verwerken.


Good goan!


René Gelderman

voorzitter