Verenigingsupdate

Hierbij een volgende update vanuit het bestuur over onze geliefde korfbalvereniging.


Activiteiten

DOS-WK heeft een volle agenda. Naast de competitie en allerlei vergaderingen door verschillende commissies organiseren we vele leuke activiteiten: we hebben net gepubquizd, gaan kort daarna alweer lasergamen, een Pietentraining komt eraan, evenzo de Sinterklaasviering in de kantine en dan langzaamaan komt de Nieuwjaarsreceptie alweer in zicht.

Een vol programma, maar volgens mij oh zo belangrijk. Een vereniging is er namelijk niet alleen om te sporten. Een vereniging is er ook om vrienden en vriendinnen te maken, met hen samen veel plezier te hebben en jezelf en de vereniging te ontwikkelen met alles wat we doen. “Je treft ’t bij ons”, het zinnetje bij ons logo, maken we hiermee meer dan waar.


Gebruikersoverleg

Afgelopen week was het tweede Gebruikersoverleg. Na de eerste bij onze buren EHV was de tweede editie in ’t Trefhoes. Bij dit overleg schuiven alle sportverenigingen van de Geessinkweg aan en een vertegenwoordiging van Sportaal. In dit overleg worden ontwikkelingen in en om onze sportaccommodaties besproken, onderhoudsplannen, nieuwtjes vanuit de verenigingen en problematieken zoals de ons bekende overlast van hangjongeren. DOS-WK heeft o.a. ingebracht om eens naar het laantje richting ons veld te kijken. Deze is in zeer slechte staat en op sommige plaatsen te smal. Wij hopen dat m.m.v. het Stadsdeelbeheer hier binnenkort iets aan gedaan zal worden.


Ledenaantal

Dit gaat goed bij DOS-WK! Op onze jaarvergadering rapporteerden we een openingsstand per 1-6-2022 van 271 leden. De stand per heden is maar liefst 291 … wat geweldig is. Het ledenaantal is een belangrijk getal. Naast dat het extern van waarde is in de zin van het maatschappelijk belang dat bv. een Gemeente eraan afmeet, is het intern ook belangrijk. Niet dat ik gelukkiger zou zijn in een vereniging van 1.000 leden, maar wel van ongeveer 350. Op dit aantal kom je namelijk uit indien je ons aantal niet-spelende leden vermeerdert met spelende leden van 5 seniorenteam en daaronder 2 teams per leeftijdscategorie. Dat streven we nl. na om iedereen op zijn/haar niveau een plek te kunnen bieden in een team. Dit pakt het beste uit voor sporters met een prestatiegerichte blik alsmede voor de recreatief gerichte korfballer. Nog 59 te gaan dus …


Zaal

Het is bijna zo ver: nog enkele oefenwedstrijden en dan trappen we op 26 november het zaalseizoen af. In de Diekmanhal starten onze F1, F2, D1, S4 en S3 met een thuiswedstrijd. De overige teams starten met een uitwedstrijd. De A1 start uit, maar speelt wel in Enschede tegen standsgenoot NRC’22. Wij wensen alle teams veel succes en plezier met hun competitie.Topkorfbal

Net zoals amateurvoetballers het leuk en leerzaam vinden om naar wedstrijden in de Eredivisie te kijken, is het voor korfballers leuk en leerzaam om wedstrijden in de Korfbal League te kijken. En daar hoef je je luie stoel niet eens voor uit! Via Mediabedrijf Eyecons (www.eyecons.com) zijn alle wedstrijden in de Korfbal League, Korfbal League 2 en Reserve Korfbal League te zien. Zowel live, naderhand of als samenvatting. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om dit eens te bekijken: … zoals gezegd … leuk … en leerzaam.


Tot slot vast de vooraankondiging dat wij in dit kader gaan kijken naar de mogelijkheid om met een grote groep geïnteresseerde DOS-WK-ers op 15 april 2023 met een bus naar de Korfbal League Zaalfinale in Ahoy te gaan. Hier komt alles uit deze update dan bij elkaar: een volgende activiteit … leuk … en heel leerzaam. Hier horen jullie spoedig meer over.


Good goan!


René Gelderman

voorzitter